Atelier het Raakvlak

Sibbelien Geertsma

Onze familie zowel van de kant van moeder( van der Vliet) als van vader (Geertsma ) heeft creatievelingen, zoals, dichters, schrijvers, kunstschilders en ontwerpers voorgebracht. Ons gezin, we zijn met 6 kinderen, 3 jongens en 3 meisjes zijn allemaal bezig met een vorm van kunst.

Ook ik ( geb. 1954) ben dus behept met het gen.Op de lagere en later de middelbare school viel op dat ik talent had. Door zelfstudie en het volgen van cursussen heb ik mij kunnen ontwikkelen. Eén leraar wil ik in het bijzonder noemen.

Een van mijn leraren was Han Groot ( helaas overleden). Hij was leraar aan de Rietveld academie geweest en later uitvoerend kunstenaar. Door hem heb ik vele inzichten verworven.  Ik werkte destijds met, olieverf, aquarel en houtskool, maar werk momenteel vooral met pastelkrijt.

Al heel jong vond ik het leuk om mensen na te tekenen in de familiekring en op school. De uitdaging was natuurlijk om de gelijkenis te treffen. Wat soms op school tot grote hilariteit leidde.

Er was later niet veel voor nodig om die vaardigheid te benutten en in opdracht portretten te gaan maken. Op de site staat een aantal voorbeelden. Een geschilderd portret is levensechter en heeft vind ik meer gevoel dan een foto. Ik heb veel mensen ontroerd en blij kunnen maken. Vooral wanneer het een overleden dierbare betreft kan een portret iets van diegene terug geven.

In mijn vrije werk kan ik meer mezelf kwijt, maken wat ik mooi vind en door geraakt word.

Veel plezier met het bekijken van mijn site. En mocht je tijd en zin hebben bezoek dan ook de sites van mijn familieleden èn mijn zoon, allemaal anders en de moeite waard.

Boerenschuur, Alteveer (gemeente Noordenveld)

Boerenschuur, Alteveer (gemeente Noordenveld)